Mindfulness lessen voor 2017

Van de wolken leren om te zweven
Van de wind leren om impulsen te geven
Van de vogels leren om hoogte te winnen
Van de bomen leren om standvastig te zijn
Van de bloemen leren om te schitteren
Van de stenen leren om te blijven
Van de struiken leren om in het voorjaar te vernieuwen
Van de bladeren leren om in de herfst los te laten
Van de storm hartstocht leren
Van de regen leren te vervloeien
Van de aarde leren ontvankelijk te zijn
Van de maan leren te veranderen
Van de sterren leren één onder velen te zijn
Van de jaargetijden leren dat het leven
telkens opnieuw begint.

~ Mero Alex

Tijdens (en na) de training heb je zelf ervaren wat mindfulness is en hoe het je leven overzichtelijker, sprankelender, waardevoller en kalmer kan maken. Door de alledaagse hectiek en Westerse cultuur van ‘nuttigheid’ en ‘efficiëntie’ en de dwingende doe-modus, kunnen waardevolle inzichten en vaardigheden – net als intenties om te blijven oefenen – steeds meer naar de achtergrond raken.

Wat heb jij nodig om mindfulness in je leven levendig te houden?

Misschien een goed voornemen voor 2017? Waarin je met jezelf afspreekt om regelmatig te oefenen en het een vaste plek in je dagelijks leven te geven? De intentie om wat vaker op de pauzeknop te drukken of tijd voor en met jezelf vrij te maken? En welke acties kunnen jou daarbij helpen? Een oefenplan of intentieverklaring op schrift? Een stickertje voor elke dag dat je hebt geoefend? Een speciale plek in huis (of op ’t werk) waar jij rustig kan oefenen? Een kruis in je agenda waarop je jezelf gunt om helemaal niets te hoeven en moeten en de dag zich te laten ontvouwen? Je aanmelden voor de onderhoudsactiviteiten bij Mindful Life of ergens anders?

Het is een combinatie van jezelf wat gunnen en de discipline om de denderende doe-modus even tot stilstand te brengen. Dan kan het leven zich weer aan je tonen in al haar kleuren en toonsoorten.

Ik wens je een mooi en gezond 2017 toe!

Warme groet,
Francien