Mindfulness op het werk – Stressreductie & Persoonlijke Effectiviteit

Mindfulness op het werk
"De werkdruk is hoog en de werkomstandigheden zijn hectisch. De medewerkers vinden het ook lastig om de werk-privé balans te bewaren en raken steeds meer vermoeid." (HR manager)
"We willen onze teamdag aanvullen met een workshop waar iedereen wat aan heeft. Als een soort van 'goodie bag'." (Team manager).

Mindfulness vergroot vitaliteit en veerkracht en kan verzuim voorkomen

Mindfulness (= aandacht training, bewust leven & werken) is een effectieve methode die werknemers helpt meer kalmte, overzicht en werkplezier te ervaren en uitval kan voorkomen. Reden voor veel organisaties om deze trainingen in het kader van vitaliteit en persoonlijke effectiviteit voor haar medewerkers mogelijk te maken.

Mentaal en fysiek fit door mindfulness 

✔  beter overzicht bewaren en prioriteiten stellen
✔  beter schakelen tussen actie en reflectie
✔ herstellen van werkdruk tijdens én na het werk
✔ werk en privé beter in balans kunnen houden.

De mindfulness trainingen en workshops van Mindful Life vergroten
je (zelf)bewustzijn, zelfregie en veerkracht.
Je ontwikkelt stap-voor-stap vaardigheden die
je dagelijks leven en werk lichter en overzichtelijker kunnen maken.

Aanbod trainingen en workshops

 Je kan bij Mindful Life terecht voor de volgende trainingen en workshops:

Training

Mindful werken voor professionals

8 bijeenkomsten online of op locatie, individueel of in een groep.
In deze training staat het omgaan met werkdruk, stress triggers, persoonlijke reactiepatronen, stressreductie, communicatie en werk-privé-balans centraal.

Lees meer...

Workshop

Mindful werken

Medewerkers krijgen in deze interactieve workshop meerdere tips en oefeningen aangereikt om binnen hun werkomstandigheden 'mental breaks' te nemen, prioriteiten te stellen en beter te focussen.


Lees meer...

Training

Mindful werken in het onderwijs

Deze training richt zich specifiek op de onderwijspraktijk: hoge werkdruk, grote gevarieerde klassen en vaak een verstoorde werk-privé balans. Mindfulness helpt om flexibeler en met meer rust en zelfvertrouwen om te gaan met deze onderwijshectiek.


Lees meer...

* Alle trainingen en workshops kunnen in-company en online plaatsvinden en zowel in het Nederlands als in het Engels worden aangeboden.

Mindful Life is een
CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling

In oktober 2016 gaf Mindful Life een mindfulnesstraining aan Amersfoortse ondernemers. Kijk hier voor een compilatie en uitleg over wat mindfulness en Mindful Life voor organisaties kan betekenen.

Mindful Life is trots op de fijne samenwerking met...

Contact

Wil je meer weten over de in-company mindfulnesstrainingen van Mindful Life? Neem dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met Francien Post, gecertificeerd MBSR mindfulnesstrainer categorie 1 en lid van de beroepsvereniging VMBN: Tel. 06 40 34 14 93


Bronnen: www.rijksoverheid.nl (21-12-2013), ArboNed (2022), www.vmbn.nl, CBS/TNO (2014)