Workshop Even Stilstaan en Weer Doorgaan

"Mijn inbox bepaalt mijn werkdag"
"Ik laat me continu afleiden door ad- hoc dingen"
"Ik ga maar door en door en aan het einde van de dag ben ik bekaf.. hmm waar gaat dit mis?"


Herkenbaar? Meld je aan voor deze praktische workshop en leer hoe ook jij met meer rust slimmer kan werken.

Bespaar energie en één uur per dag!

Met meer rust slimmer werken door time management & mindfulness!

Wil je je focussen op de juiste zaken? Slim omgaan met je tijd, meer voldoening uit je werk halen en minder stress ervaren? Voel je je vaak opgejaagd door de hectiek van de dag en vind je het moeilijk om tot rust te komen?
Meld je aan voor de workshop ‘Even stilstaan & weer doorgaan’ in Amersfoort en leer hoe jij slimmer en met meer rust en overzicht je werk kunt doen. In 4 uur krijg je van 2 professionals praktische kennis en oefeningen waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.

Wat levert het jou op:

 • Beter prioriteiten stellen
 • Beter kunnen focussen en je minder laten afleiden (ook in een kantoortuin)
 • Je overvolle inbox de baas, zodat jij niet geleefd wordt door je email
 • Meer grip op je projecten en (deel)activiteiten
 • Meer tijd (1 uur tijdsbesparing per dag) > waar kan je dat nog meer aan besteden (vb. extra klanten bellen, of meer sporten, tijd met vrienden of familie...)? 
 • Meer overzicht en rust in je hoofd
 • Betere werk-privé balans
 • Betere teamsfeer (kom met je team!)
 • En daardoor… Hogere klanttevredenheid.
"Attendeert je op je eigen valkuilen! Maakt bewust van je werkdag!" 
"Afwisseling time management en mindfulness is heel fijn"
"De twee thema’s time management en mindfulness/ bewust werken sluit goed aan!"
"Ik vond de oefeningen heel fijn, concreet en goed toepasbaar" 
"De workshop laat je echt even stilstaan om daarna met de juiste tools en stappen weer door te gaan. Heeft me heel veel inzichten gegeven."

Mindfulness en time management: het programma
Het programma is interactief. Geen uitgebreide theorieën maar korte heldere theorie en feiten met praktische oefeningen. Meteen zelf doen en ervaren is volgens ons de beste manier om snel resultaat te bereiken en het in je dagelijks leven ook toe te passen.

Onderwerpen waar we o.a. bij stil zullen staan en oefenen zijn:

 • I​nzicht in hoe gefocust te werken en slim om te gaan met je tijd, taken, mail, doelen en klanten
 • Prioriteiten stellen (oa. Eisenhower matrix) 
 • Email management 
 • Korte ‘time-out’ meditaties
 • Time management (oa. Covey, Getting Things Done)
 • Stressreductie: voor-tijdens-na je werk
 • Praktische tools die je direct kan toepassen in je dagelijks leven en die je één uur extra gaan opleveren!

Hieronder alvast een tweetal tips:

1. Micro-pauze bewegen: plan op meerdere momenten van de dag een micro-pauze in. Hiervoor kan je de timer van je mobiel gebruiken. Sta op en rek jezelf uit, adem daarbij diep in en schud daarna je armen uit. Loop bewust van je werkplek weg, maak een ommetje over de gang, haal water of koffie, loop op en neer in het trappenhuis, of ga even naar buiten... de mogelijkheden zijn enorm. Op deze manier maak je jezelf los van de maalstroom, geef je je lichaam de ruimte wat te herstellen en kan je beter bepalen hoe je de dag wilt vervolgen.

2. Brain dump: Maak regelmatig een 'brain dump' van alles wat je moet doen (zakelijk én privé). Welke projecten en (deel) activiteiten, klusjes, beloftes, telefoontjes, administratie...? Het geeft je een helder overzicht van alles wat 'je nog moet doen' en welke activiteiten je wanneer wilt inplannen. Tijdens de workshop leer je hoe je hierin prioriteiten kan stellen. Daarnaast geeft het ook rust in je hoofd.

Locatie en tijdstip
De workshop vindt maandelijks plaats, op:
Woensdag 10 oktober (13.00-17.00 uur)
Vrijdag 16 november (11.00-15.00 uur)

Locatie de Natuurboerderij De Brinkhorst in Amersfoort Vathorst.
Adres: Wageningseberg 43, 3825 GR  Amersfoort.

Kosten 
De kosten bedragen € 225 excl BTW. Kom je samen, dan betaal je € 195 pp. Cursusmateriaal, zaalhuur, koffie en thee zijn inbegrepen.

Aantal deelnemers: minimaal 6 tot 10 personen.

Meld je hier aan.

De workshopleiders: de organizer en de mindfulnesstrainer

Eva Rietbroek (Delft, 1975) coacht sinds 2011 bedrijven om slimmer met hun tijd, klanten en processen om te gaan. Ze is ruim 12 jaar marketeer geweest binnen de zakelijke dienstverlening zoals bij voormalig FortisBank en SNS REAAL en weet hoe belangrijk het is om klantgericht te werken en door de ogen van de klant naar je bedrijf te kijken.

Zij weet alles van organizing, time management en lean en helpt je om klantgerichter en efficiënter te werken. Ga naar de site van Inzicht in orde.

Francien Post (Limmen, 1970) is gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) via het opleidingsinstituut Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en erkend als mindfulnesstrainer categorie 1 door de beroepsvereniging VMBN. Ze geeft mindfulness trainingen aan particulieren en binnen organisaties, zorginstellingen en op scholen.

Zij kan je alles vertellen over hoe je binnen de alledaagse hectiek tot rust kan komen en beter kan focussen. Lees meer over Francien Post op de site van Mindful Life.