Individuele mindfulness sessies en coaching

Mindfulness helpt bij piekeren

Heb je onregelmatige werktijden, moet je regelmatig naar het buitenland of zie je er tegen op de 8-weekse mindfulness training in een groep te doen? Of ben je slechthorend? Dan kan je een individueel mindfulnesstraject volgen.

Meestal verdient het voorkeur om de 8-weekse training in een groep te volgen, omdat je ook veel kan leren van elkaars ervaringen en inzichten en het je extra stimuleert bij het thuis oefenen. Maar soms zijn er omstandigheden waarin een individueel traject toch beter aansluit bij je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Deze individuele sessies kunnen de opbouw van de traditionele 8-weekse mindfulnesstraining volgen of afgestemd worden op een specifieke persoonlijke situatie. 

Individuele mindfulness sessies volgens 8-weekse mindfulnesstraining

Deze individuele sessies volgen de opbouw van de 8-weekse mindfulnesstraining en bieden daarnaast de mogelijkheid om wat dieper op de persoonlijke situatie, ervaringen en (automatische) reacties in te gaan.​ Voor meer informatie over de inhoud van de 8-weekse mindfulnesstraining, bezoek de pagina '8-weekse mindfulnesstrainingen MBSR Amersfoort'.

Open individuele mindfulness sessies

Ook is het mogelijk ​om tijdens meerdere individuele mindfulness sessies (minimaal 5), aandacht te besteden aan en te oefenen met specifieke thema's die nu in jouw leven een grote rol spelen. Bijvoorbeeld:

- omgaan met verlies, rouw
- omgaan met (chronische) pijn, ziekte
- omgaan met examenstress of faalangst.

De kosten voor deze sessies van 1,5 uur bedragen € 120,- per keer (incl. BTW).

Neem hiervoor contact op met Francien Post via het contactformulier of per email: info@mindfullife.nl. 

Praktische informatie - format 8-weekse MBSR mindfulnesstraining​

Bijeenkomsten

Het traject beslaat een (vrijblijvend) kennismakings-/ intakegesprek, 8 mindfulness sessies van 1,5 uur en deelname aan een Stiltedag (extra oefendag) van 5 uur.

Cursusmateriaal

Tijdens de eerste sessie ontvang je een werkboek met handouts en audio waarmee je thuis oefent.

Locatie

De individuele sessies vinden plaats bij Centrum Inanna, Muurhuizen 42, Amersfoort (1e etage). Een andere locatie is, indien gewenst, ook mogelijk. Bespreek de voorwaarden met de trainer.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor de sessies bedragen (incl. persoonlijk intakegesprek, 8 sessies, extra stiltedag):

  • Particulieren: € 960,- (incl. BTW, betaling per maand)*
  • ZZPers: een zakelijke factuur is mogelijk: € 960,- (incl. BTW)
  • Organisaties of wanneer je werkgever de training (gedeeltelijk) vergoedt: € 1.000,- (excl. BTW)

Bijkomende kosten: werkmap en audio waarmee je thuis oefent: € 50,-

Diverse zorgverzekeraars vergoeden in aanvullende pakketten de 8-weekse mindfulnesstraining (gedeeltelijk). Hiervoor is meestal wel een verwijzing van de huisarts nodig en dient de trainer bij de beroepsvereniging VMBN erkend mindfulnesstrainer categorie 1 te zijn. Francien Post is erkend mindfulnesstrainer categorie 1 en vergoedbaar bij zorgverzekeraars (VMBN lidmaatschapnummer: 2014564).

Kijk op Zorgwijzer.nl of de 8-weekse mindfulnesstraining wordt vergoed binnen een aanvullend pakket en onder welke voorwaarden. Twijfel je? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Informatie en aanmelden

Voor meer infomatie of vragen over de individuele mindfulness sessies, neem contact op met Francien Post, Tel. (06) 4034 1493.​


Neem contact op met 
Francien Post voor
een vrijblijvend
oriëntatiegesprek
Tel. 06 40 34 14 93