Insights Discovery en Mindfulness

Zelfbewust en verbindend samenwerken

Begeleid je een team waarbij...

Afspraken worden gemaakt maar niet worden nageleefd?

Teamleden discussies en conflicten uit de weg gaan?

Teamleden vooral geneigd zijn te wijzen naar anderen als iets mis gaat in plaats van zelf verantwoordelijkheid te nemen?

Teamleden snel blijven hangen in aannames en oordelen en weinig begrip voor elkaar kunnen opbrengen?

Creëer een teamdoorbraak met een training van Mindful Life. Een training waarbij zelfbewust en verbindend samenwerken centraal staat, met als vliegende start een Insights Discovery® persoonlijkheidsprofiel!

In meerdere bijeenkomsten gaan teamleden actief aan de slag. Tussendoor passen ze de inzichten en tools toe op het werk.

Resultaten van ‘Zelfbewust en verbindend samenwerken’:

  1. Meer onderling vertrouwen en begrip voor elkaars kwaliteiten en verschillen
  2. In staat zijn gedrag van zichzelf en de ander te (h)erkennen en daarin af te stemmen en verbinding te maken
  3. Met meer open mindset constructief discussies aangaan
  4. Meer betrokkenheid bij belang team en organisatie
  5. Verantwoordelijkheid nemen en elkaar aanspreken op verantwoordelijkheden
  6. Elkaar steunen en hulp vragen bij het bereiken van een gemeenschappelijk resultaat.

Je tilt elkaar als team naar een hoger niveau, wat ook effect heeft op het werkplezier en de (mentale) veerkracht van de teamleden. Leidinggevenden zullen, door inzicht te krijgen in de eigen leiderschapsstijl en de persoonlijke profielen, in staat zijn teamleden gerichter te inspireren, te steunen en te motiveren.

Mindfulness en Insights Discovery® zijn een perfecte match! >> vliegende start, synergie en duurzaam effect.


Insert Styled Box

Insights Discovery®: inzicht in je gedragsvoorkeuren (hoe je denkt, reageert en handelt) en die van alle teamleden, als het gaat om…

Veranderingen

leiding geven

tegenslag

besluitvorming

omgang en communicatie met anderen

werkdrukbeleving.

De persoonlijke kwaliteiten, talenten en valkuilen en waarde voor het team worden herkenbaar inzichtelijk gemaakt. Dit zorgt vaak voor een vrolijke sfeer van herkenning, openheid en respect.

Mindfulness: met een open erkennende mindset, bewust aandacht geven aan je ervaringen, op het moment dat het zich voordoet. Dit geeft inzicht in de aanleiding (vb. tegenslag, opmerking of werkwijze collega, afleidingen etc.) en je automatische patronen om te reageren. Bewuste aandacht zorgt voor driekwart seconde ruimte tussen de aanleiding en je reactie erop, zodat je bewuster kan reageren en jezelf kan bijstellen. Mindset en gedrag veranderen duurzaam en geven een slinger aan de teamsfeer en effectiviteit.

Hoe zet je Insights Discovery® en mindfulness in?

Elk traject start met een Insights Discovery® persoonlijkheidstest en workshop (in combinatie met mindfulness tools, dagdeel of hele dag[EM1] ). Daarna volgen naar gelang de behoefte 4 of meer modules Insights e/o Mindfulness voor een duurzaam effect. De samenstelling wordt bepaald door de wensen en doelstellingen van de organisatie en de inzichten van de workshopleiders en begeleiders. Deze worden op maat ontwikkeld.

Klinkt dit herkenbaar en wil je met je team hiermee aan de slag?

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via .

De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers (oa in verband met aan te schaffen Insights Discovery® profielen), dagdelen en modules.

Mindful Life werkt hiervoor samen met Eva Meijering, gecertificeerd Insights Discovery® coach. Zij heeft een achtergrond in de juridische dienstverlening en HR en weet op een begripvolle en heldere manier de teams een spiegel voor te houden.

Ervaringen van deelnemers

Manager, logistieke afdeling

Ik heb gezien dat de collega’s direct na de Insights bijeenkomst druk aan het oefenen zijn geslagen. Op verschillende manieren met elkaar in gesprek, elkaar proberen uit te dagen, en zo nu en dan ook echt interessante ontwikkelingen in gesprekstechnieken.

 

Partner advocatenkantoor

Eva heeft ons een eerste goede stap laten zetten. Dat alleen al is een knap staaltje werk. Waar ik ook veel respect voor heb, is dat Eva aan de ene kant de dag strak organiseert en aan de andere kant inzichten organisch laat ontstaan. Zij kiest haar momenten met respect voor de personen, weet moeilijke zaken te benoemen en schijnbaar eenvoudige oplossingen te bieden.

Teamleider Telecombedrijf

Ik heb Francien als een zeer prettige, duidelijke en ervaren trainster ervaren... Trainster had een open nieuwsgierige houding. Dit nodigde uit om de oefeningen met plezier te doen. Een erg goede training die goed in elkaar zat. Er zat voldoende afwisseling in de werkvormen. Het niveau sloot goed aan op de teamleden.